Jdi na obsah Jdi na menu

53/54 týden

3. 1. 2021

Neděle 3.1.

Dnes mě čeká další trolejbusová linka a to linka 10.

Ráno jsem se probudil a z okna jsme uviděl Baťův dům na náměstí Práce. Usmál jsem se na město a připravil jsem si snídani a svačinu, oboje na směnu. Odešel jsem z bytu a vypravil jsem se do garáží. Nastoupil jsem do trolejbusu linky 8. Řidič mě pustil předními dveřmi a začal se se mnou bavit.

Řidič: "Odkud máš ten stejnokroj?"

Já: "Protože patřím mezi vás."

Ukázal jsem mu odznak i s průkazem.  On se už jen trochu udivil a zastavil na své konečné zastávce Baťova Nemocnice. Já jsem došel do vozovny pro svůj dnešní trolejbus. Když mi garážmistr dával noty a kličky od vozu řekl? "Dneska máš jen12ti metrový vůz, snad ti to pude lépe než včera."

Vzal jsem si tedy klíčky a noty a šel jsem hledat svůj vůz. V těchto garážích se ještě tak dobře nevyznám a tak je pro mě obtížné najít rychle svůj vůz. Naštěstí se mi to podařilo a bez problémů jsem dokázal vyjet z vozovny.  Manipulačně jsem přejel přes skoro celé město na konečnou Jižní Svahy, Středová. 

Na konečné jsem nastavil linku a udělal první fotku pro Instagram. Vyjel jsem jako linka 10 na první půlkolo směrem do Malenovic. Cesta z kopce do města byla úplně pohodová, ale jen co jsem přejel železniční trať, dostal jsem se do dlouhé kolony. Pomalým popojížděním jsem projel přes centrum Zlína a až v meziměstí u zastávky Prštné se silnice uvolnila a já mohl pokračovat plnou rychlostí dál. Na konečnou Malenovice, Centro jsem přijel s 10ti minutovým zpožděním a tak pauza na konečné byla celé -2 minuty. Rychle jsem  tedy obrátil svůj vůz a jel jsem zpět na Jižní Svahy. Cesta v tomto směru nebyla o nic lepší. Sotva jsem vjel do centra už jsem stál v koloně. Přes centrum jsem se opět plahočil a až za mostem přes železniční trať jsem se mohl plně rozjet. Na konečnou J. Svahy, Středová jsem dokázal přijet s krásným 15ti minutovým zpožděním. Opět jsem se rychle otočil a jel znova do Malenovic.

Další kolečko proběhlo úplně stejně. Bez jakékoliv pauzy jsem projel obě konečné zastávky a v centru jsem popojížděl minimální rychlostí. Bohužel okolo poledního se situace v centru města nikam nehnula a tak jsem celou směnu odjezdil bez jediné přestávky na konečné zastávce. 

Takovou ctí každého řidiče je přijet na střídání včas. Bohužel ani to se mi nepovedlo a tak i střídající řidič začínal s dost velkým zpožděním a věřím že za celou svoji směnu nedokázal to zpoždění zkrátit.

Pondělí 4.1.2021

Pro velký úspěch mě dnes čeká další směna na 12ti metrovém trolejbuse. 

Dnes poprvé nevytahuji z vozovny, ale střídám řidiče na Náměstí Míru. Oproti včerejšímu dni neměl dnes řidič se mnou žádný problém a bez problémů mi předal vůz. Jako první jsem dojel do pro mě známé konečné Jižní Svahy, Středová, ale dnes jsem měl krásnou 20ti minutovou přestávku. Konečně jsem se podíval do okolí smyčky.

Pauza uplynula jako voda a já jsem vyjel na další půlkolo na druhou konečnou. Cesta přes centrum probíhala bez žádné kolony. Bez sebemenšího zpoždění končím celou směnu úspěšně.

Večer jsem se rozloučil s DSZO a vrátil jsem se do Liberce. 

Úterý 5.1.

Dnes mě čeká směna na lince 55. Pro mě je tato linka dost špatná a to, protože jí neznám a má dost míst kde parkují auta a já nemohu bezpečně projet daným úsekem. Kromě toho mám taky autobus Tedom C12G s číslem 520, který mě vždycky dělal problém.

Celá směna byla jedna velká chyba. Vše co se dalo pokazit se pokazilo. Celou směnu jsem nabručeně odjezdil a radostně jsem vrátil vůz do garáže a šel jsem domů.

Středa 6.1.

Dnes jsem se dostal na svoji oblíbenou linku 18 do Bedřichova a ještě s novým Urbanwejem. Kromě toho už několik hodin sněží a cesty nejsou moc průjezdný.

Nevím jak jsem se dostal ráno dostal přes sněhovou závej do garáží, ale povedlo se mi to. Přes kluziště vzniklé z parkoviště pro autobusy jsem se doklouzal ke svému vozu a nastartoval jsem ho.

Bez problémů jsem vyjel z garáží na terminál Fügnerova. Na terminál jsem nahodil linku a vyrazil na první půlkolo. Sotva jsem opustil Liberec zkončila odklizená silnice a mě zbyla jen vysoká sněhová pokrývka a husté sněžení. Zastavil jsem a nasadil sněhové řetězy. Vrátil jsem se do kabiny a neohroženě jsem pokračoval v jízdě po sněhu. Dost to klouzalo a díky tomu jsem musel dost šlapat na plyn. Bohužel jsem si musel dávat pozor kde je pod tím sněhem silnice a kde je příkop. Dost špatně jsem dokázal dorazit do Bedřichova a bez pauzy jsem se pokusil vrátit do Liberce. Na okraji Liberce, když jsem sundaval sněhové řetězy jsem potkal Sněžný pluh který teprve jel do Bedřichova.

Další kolečka jsem už perfektně zvládal a odpoledne jsem předal vůz dalšímu a vrátil jsem se domů.

Čtvrtek 7.1.

Dnes jsem dostal linku 22 se stejným Urbanwejem jako včera. 

Ráno jsem si to opět doklouzal ke svému vozu a najednou vidím jak se ke mně snaží doklozat Honza. Má dnes taky linku 22 a hned další pořadí po mě.

Nastartoval jsem autobus a vyrazil jsem z garáží na terminál Fügnerova. Krásně jsem si ve voze topil a tak první kolečko nebyl problém. Vrátil jsem se na Fügnerovu a vyčkávali na Honzu. Netrvalo dlouho a zastavil za mnou Honza se svým autobusem. Přišel ke mně a velzl mi do vozu.

Honza: „Já se tady na chvilku ohřeju. Můj autobus netopí a nechtějí mi ho vyměnit“

Já: „Jen pojď, já zcela normálně topím.“

Ještě chvilku jsme si spolu povídali a nakonec jsme se podívali i k Honzovi do autobusu. Byla tam fakt velká zima. Nechal jsem tam Honzu a vyjel jsem na další kolečko.

Vrátil jsem se na Fügnerovu a znovu vyčkává na Honzu. Netrvalo dlouho a opět se za mnou ocitl on se svým autobusem. Honza se přišel ke mně ohřát a najednou i mě přestalo fungovat topení. Vzal jsem si bundu a vyjel na další kolečko. 

Vrátil jsem se celý zmrzlí na Fügnerovu a hledal jsem místo kde bych se mohl ohřát. Našel jsem hned vedle svého autobusu tramvaj linky 2 se Zuzkou a za ní 3 s Karolínou. Karolína byla u Zuzky a tak jsem se k nim přišel ohřát. Sotva jsem se ohřál přijel k mému vozu Honza a šel za náma. Bohužel čas je proti nám a tak po krásných 10 minutách jsem musel já a Zuzka vyjet na svoji trasu. Naposledy jsem tedy usedl do autobusu bez topení a vyjel na poslední kolečko.

Na Fügnerově jsem předal autobus a šel jsem se domů ohřát.

Pátek 8.1.

Dnes jsem se poprvé dostal na linku 13 se stejným vozem jako včera, takže bez funkčního topení. 

Ráno jsem si to doklouzal k autobusu a nastartoval jsem ho. Zkusil jsem zapnout topení a nic se nestalo. Takže znova mrznu. Vyjel jsem z garáží na trasu. 

Linku 13 absolutně neznám takže jsem si na skoro každé křižovatce musel pomoct navigací nebo papírovou mapou.

Celou směnu jsem úspěšně a zmrzlé odjezdil a odpoledne jsem předal vůz dalšímu řidiči a šel jsem se domů ohřát.

Sobota 9.1.

Dnes mám volno a už od rána pracujieme já, Honza, Zuzka a Karolína na společné knize. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář