Jdi na obsah Jdi na menu

52/53 týden

31. 12. 2020

Neděle 27.12.

Po včerejším lyžování jsem si potřeboval dost odpočinout. Na dne#ní den nemám nic, žádnou směnu, žádnou cestu do Prahy, prostě budu sedět doma a odpočívat. 

Pondělí 28.12.

Dnes mě čeká zasloužilá dlouhá směna na lince 18 s nejlepším vozem co jsem si mohl přát. Dnes jsem dostal krásnou Karosu C934 E. Poprvé si zajezdím s řadící pákou a to zrovna na nejtěžší lince co to jde.

Ráno jsem se v garážích seznámil s vozem a vyjel jsem na trasu. První cesta na Bedřichov byla trochu bolestivá pro motor, protože jsem občas na to řazení zapomíná. Cestujícím to ovšem nevadilo a tak nic neříkali a to hlavně proto že jsem nikoho nesvezl. 

Stačilo dát na sociální sítě a už na cestě zpět stál na každém roku šotouš a krásně si mě fotil. Opět jsem nesvezl jediného cestujícího a tak jsem měl čas přibrzdit a nechat šotouše mě vyfotit.

Bohužel vše hezké jednou zakončí a rak po dalších dvou kolečkách jsem musel předat vůz a jít svou cestou.

Úterý 29.12.

Dnes mě čeká poslední tramvajová směna v roce 2020. Dostal jsem se na svoji oblíbenou linku 11 od Viaduktu do Tyršových sadů v Jablonci nad Nisou. 

Ráno jsem si ve vozovně vzal noty a klíčky od soupravy a šel jsem hledat svoji soupravu. Po dlouhém hledání a běhání přes celou vozovnu jsem našel svoji dnešní soupravu a ta na mocí lince. Oddechnul jsem si a nastartoval tramvaj. Prošel jsem si soupravou a trochu zatopil. Vyjel jsem na svoji trasu a užíval jsem si topení hled pod zadkem.

Rychle jsem otočil soupravu ve smyčce Viadukt a jel jsem směrem Tyršovy sady. Sněhu nikde moc není a tak mi to ani trochu neklouzalo. Dojel jsem až do Tyršových sadů a opět s krátkou pauzou jsem se vracel do Liberce. Další kolečko vypadalo dost podobně. 

Když jsem se potřetí vracel do Liberce tak mě čekala přestávka s oddělením od vozu. Přijel jsem na Fügnerovu a uviděl jsem krásnou tmavovlasou holku v tramvajáckém stejnokroii, jak čeká na zastávce. Otevřel jsem dveře a ona ke mně přišla. Obejmula mě a nasedl do kabiny. Já jsem jenom udivěně řekl: „Hele, jezdíto, brzdíto.“ 

Zavřela dveře a rozjela se s tramvají. Já jsem do terminálu za výpravčím zeptat se co to je za holku. Ten mi odpověděl že kromě mě a Honzy jezdí od dnešního dne dvě holky. Zuzka a Karolína. Obě jsou z Prahy a to z Modřan. A důvod pričje DPmLJ vzal je že Honza je furt na autobusech a já jsem se nanich poslední dobou taky trochu usadil a tak nebyl kdo by v pomáhal s tramvají. 

Vrátil jsem se na zastávku a čekal na svoji soupravu. Netrvalo dlouho a skutečně přijela moje tramvaj se Zuzko v kabině. Proběhlo rychlé střídání a já vyjel do Jablonce nad Nisou. Další dvě kolečka už byli trochu nudné. Předal jsem tramvaj dalšímu tramvajákovi a já jsem měl pro dnešek padla. 

Středa 30.12.

Dnes mě čeká dlouhá směna na autobusové lince 12 s 18ti metrovým mercedesem. Kromě toho je dnes tramvajová výluka na linkách 2 a 3 mezi Fügnerovou a Lidovými sady Zoo. 

Ráno jsem v pořádku dokázal vyjet z garáží na svoji trasu. Po prvním kolečku jsem se kouknu do not a viděl jsem pouze krátká kolečka mezi Fügnerovouba Pavlovicemi. Nijak mi to nevadilo.

Okolo poledního jsem přijel na Fügnerovu  a těišl jsem se na dlouhou pauzu. Nechal jsem vystoupit cestující a zaparkoval jsem autobus před jiným autobusem a hned vedle tramvaje. Vylezl jsem s pokusem se trochu protáhnout. Jen co jsem se otočil uviděl jsem se autobusem před sebou mého drahého kamaráda Honzu. Ten hned vyletěl ze svého autobusu za mnou. Nechtěli jsem vadit provozu a radši jsme si šli povídat za autobus k tramvajím. Sotva jsem dokončil první větu už u nás stály dvě tramvajačky a to zrovna Karolína a Zuzka.

Bohužel JŘ je proti nám a tak po né příliš dlouhé debatě zůstávám jen já a Karolína. Bavili jsme se tedy jen spolu. Po krátkých 5 minutách musela odjet i ona a tak jsem zůstal v centru města zcela sám, ale naštěstí jen chvilku, protože jsem taky vyjel na trasu.

Poslední dvě kolečka jsem nikoho z nich nepotkal a v pořádku jsem vrátil autobus do garáží.

Večer jsem se přesunul do Zlína kde jsem přespal. 

Čtvrtek 31.12. - Silvestr

Poslední dobou co jsem na autobusech jsem si chtěl zkusit taky trolejbus. Toto přání se mi splnilo právě u DSZO tedy u dopravního podniku Zlín, Otrokovice. Dostal jsem se na linku 6 spojující právě obě města z názvu dopravního podniku.

Ráno jsem vyjel z trolejbusové vozovny na trasu. Absolutně jsem netušil kudy a kam mám jet. Naštěstí jsem do not dostal plánek MHD a díky němu jsem zvládnu dojet k vlakovému nádraží v Otrokovicích. Celou cestu jsem se bál aby mi nespadl tykadla. Naštěstí se toto nestalo a tak jsem bez problémů projezdil celou linku 6 bez problémů.

Silvestr neboli půlnoc jsem měl na Jižních Svahech na krásné 40 minutové pauze.

Pátek 1.1.2021

Krátce po půlnoci jsem vyjel do zcela prázdného Zlína udělat poslední kolečko a vrátit trolejbus do vozovny. 

Tato dlouhá směna mě dost bavila a doufám že budu moct ještě někdy si zajezdit s trolejbusem právě u DSZO.

Sobota 2.1.

Dnes už od rána jsem v depresích a vzpomínám na uplynulý rok a na všechny přátelé co jsem ztratil.

Kromě toho jsem si podruhé zájezdil s trolejbusem na lince 6 z Otrokovic do Zlína. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář