Jdi na obsah Jdi na menu

51/52 týden

25. 12. 2020

Neděle 20.12.

Na dnešní den jsem se dost těšil. Po dlouhé době si sednu za tramvaj na meziměstskou trať do Jablonce nad Nisou a to jako linka 11 s pořadím 84. Když jsem s tímto pořadím jel naposledy, trochu jsem ti tramvaj naboural a tak doufám že dnes nic nebude. 

V 7:16 jsem se dostavil do vozovny pro noty a klíče od vozu. Na 8 koleji jsem našel svůj dnešní vůz. Nastartoval jsem ho a připravil k jízdě. V čas odjezdu jsem se vypotácel z vozovny a vyjel na trať. První kolečko z Tyršových sadů na Viadukt a zpět proběhlo s lehkým zpožděním způsobené námrazou trolejí. Na zbylá kolečka se trochu oteplilo a v pořádku jsem večer vrátil tramvaj do vozovny.

Pondělí 21.12.

Dnes mě čeká jen přesun do Prahy. Ráno jsem si vstal jak se mi chtělo. Je hezké po dlouhé době vstát jak se mi chce a né jak to potřebuje DPMLJ. Došel jsem si na autobus a vydal jsem se do Prahy.

Odpoledne jsem se byl projet s kamarádem po Praze. Po dlouhém hecování jsem si koupil nový HONOR 9X. Nikdy jsem nebyl moc dlouhou dobu na telefonu, ale asi to trochu změním. 

Ještě toho dne jsem se vrátil do Liberce. 

Čtvrtek 24.12.

Na štědrý den jsem si napsal dobrovolně směnu do večera. Dostal jsem linku 12 s mercedesem 18m, tedy s kloubákem.

Ráno jsem v garážích našel čerství poprašek sněhu a hned jsem trochu znejistil o nastartování mého autobusu. Naštěstí jsem ho nastartoval v pohodě a bez problémů jsem vyjel na svoji trasu podle JŘ.

img_20201202_151610.jpg

Celý den jsem potkávám na lince 18 mého drahého kamaráda Honzu. Během každého našeho potkání jsme na sebe mávali tak zvláštně až se všichni v autobuse divili. Bohužel jsme se na konečné vždycky těsně minuli a tak jsme si nemohli spolu popovídat.

Večer, když už všichni seděli u štědrovečerní večeře, jsem na autobusovém terminálu Fügnerova osaměl. Tento terminál je celodenně přeplněné lidmi a teď jsem tu byl prostě sám, jenom v rádiu mi hráli vánoční koledy. Zanedlouho jsem i já tento terminál opustil a vydal jsem se na předposlední kolečko. 

Znovu jsem přijel na Fügnerovu a opět tu nikde nikdo nebyl. Sednul jsem si na lavičku a odpočíval. Netrvalo dlouho a najednou někdo zatroubyl. Kouknul jsem se jaký vůl to tu troubý a uviděl jsem autobus. Podíval jsem se pořádněji a uviděl jsem Honzu. Mávnul na mě, otočil autobus a jel zpět na Bedřichov. Já jsem se usmál a taky vyjel na poslední kolečko. Během celého kolečka jsem nesvezl jediného cestujícího. Vrátil jsem se do garáže a během odchodu jsem potkal Honzu.

Večer jsem v kruhu dopravním oslavil štědrý večer.

Pátek 25.12.

Na sváteční JŘ se vždycky moc těším, protože jsou dost dlouhé pauzy na konečných.

Dnes jsem se dostal na linku 500 z Fügnerovy do Glóbusu. Na této lince se jede 12 minut z konečné na konečnou a zpět. Zbylých 48 minut se odpočívá na konečné zastávce.

Sobota 26.12.

Dnes je poslední den co v tomto roce fungují lyžařské vleky. 

Sednul jsem na autobus a dojel jsem na tanvaldský špičák. Chystám se celý den lyžovat a večer se vrátit do Liberce. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář