Jdi na obsah Jdi na menu

19/20. týden

16. 5. 2020

Neděle 10.5.

Dnes jsem se probudil a v kalendáři jsem neměl psanou žádnou směnu. Bylo divné se probudit okolo 10 hodiny a připravit se akorát na cestu domů. Po 52 dnech se vracím domů. Bude mi to hodně chybět. 

Středa 13.5.

Dnes jsem si napsal noční směnu z volna, když už jsem v Praze tak si musím pořádně zajezdit. 

Večer přijedu na Palmovku. Na střídacím bodě si vyzvednu noty (noty jsou jízdní řád pro řidiče nebo revizora). Dle not nasednul na autobus linky 140 a vyrazím na Letňany. Na Letňanech přestoupím do příměstské linky a jedu až do Mělníka. V Mělníku mám půlnoční pauzu. Zde mi vždycky vyprávěl strojvedoucí zajímavé příběhy co zažil. Dneska jsem ho dlouho vyhlížela a nakonec nepřišel.

Čtvrtek 14.5.

Hned po půlnoci jsem vyrazil na další cestu rovnou přes celou Prahu až do nedalekého Berouna. Zde js neměl žádnou pauzu a pokračoval jsem přes Kladno rovnou do Prahy. Na Palmovce jsem vrátil noty a jel jsem se domů vyspat. 

Po dvou hodinách spánku vstávám a jdu do školy.

Odpedne prospím a okolo 15 hodiny mi napíše kamarád jestli s ním nechci na noční směnu, rovnou mi k tomu poslal i jízdní řád. Já jsem napsal na vedení a ti mi hned ten stejný jízdní řád upravili na cestu domů. 

Před 18 hodinou se schází s kamarádem. Koukli jsme se do not a vyrazili na trasu. 

img_20200309_184043.jpgPo 3 hodinách jsme se vrátili na pauzu na Palmovce. Poprosil jsem výpravčího o konec směny na Sídliště Modřany. Ten mi to povolil a tak budu spát u kamaráda.

Pátek 15.5.

Po půlnoci jsme vyrazili u pauza na poslední část směny. Dojeli jsme až na Výtoň de vystoupil poslední cestující a vypadaloto že tramvaj pojede do Modřan prázdná. Opak je ale pravdou. Na Podolské vodárně nastoupil lehce smrdutý cestující.

img_20200513_224452.jpg

Došel jsme k němu pro jízdní doklad. Nic mi neukázal a dost z něho táhnul alkohol. Nechal jsem ho jet až na konečnou. Tam jsem o něm řekl řidiči a šli jsme domů. Došli jsme až na Polikliniku Modřany a vydali jsme se šplhat na Násirovo náměstí. Kamarád byl lehce unavený a tak si přesně nepamatoval kde bydlí. Po dlouhém hledání okolo Násirovo náměstí jsme našli kde bydlí a ve 3 ráno jsme šli spát.

Ráno okolo 7 hodiny nás probudila kamarádovi sestra. Spolu jsme došli dolů kde nám jeho matka připravila kávu. Já jsem si ji přelil do termohrnku a šel jsem na autobus. 

img_20200514_191126.jpg

Na Násirově náměstí jsem vyčkal na autobus linky 157 a dojel jsem na Kačerov. Z Kačerov jsem pokračoval autobusem linky 139 až na Bělocerkevskou a rovnou domů do postele.

Odpoledne, když jsem se vyspal, nasedl jsem na autobus jedoucí do Liberce. Cestou jsem si prohlížel všechny fotky  z tramvaje co v telefonu mám. V Liberci jsme rovnou sednul na tramvaj a jel jsem na Rybníček. Zde jsem počkal na 11/82 a vystřídal jsem kamaráda co tu zůstal. Akorát začal pršet a tak jsem byl rád že je v tramvaji sucho. Po kole jsem v Jablonci uviděl duhu. Vznikla z toho krásná fotka.

img_20200312_212710.jpg

Měl jsem směnu skoro do půlnoci. Odstavil jsem soupravu ve vozovně a šel jsem domů. Teprve teď jsem se dostal do našeho bytu a konečně jsem si mohl vybalit. Je hezké být zase v Liberci

Sobota 16.5.

Dnes jsem s dobrou náladou vyfasoval odpolední linku 11 s jediným vysokopodlažní pořadí. Já mám rád vozy T3 a na lince 11 se s nimi dá kouzlit vysoká rychlost.

 

Toto je první pokus o blog. Případné chyby omluvte. Napiš tě mi po instagramu jak se vám tento blog líbil. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář